Despre noi

Bine ati venit pe site-ul:

A.S.C.O.R.

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala Sibiu

ascor-fluturas-compatibilitate-1

La inceput a fost Bucurestiul. Apoi Iasiul si cateva filiale din tara. La 11 noiembrie 1995 s-a infiintat filiala Sibiu din initiativa unui grup de studenti ai Universitatii Sibiene. Scopul? Promovarea spiritualitatii si a traditiilor romanesti cu prioritate in mediul universitar si preuniversitar. Aceasta initiativa a fost binecuvantata de I.P.S. Mitropolit Antonie Plamadeala iar acum este sustinuta si incurajata de I.P.S. Laurentiu Streza.

De asemenea , A.S.C.O.R. urmărește apărarea drepturilor tinerilor și conștientizarea îndatoririlor acestora pe care le au față de Biserică, neam și familie. Fiecare membru A.S.C.O.R.  este invitat să trăiască în credința creștin-ortodoxă, după regulile vieții creștine.

A.S.C.O.R. Sibiu, aduna astazi peste 50 de membri activi organizati in jurul a 5 departamente: Cultural, Catehetic si de Misiune, Asistenta Sociala,  “Ora et Labora” și de Imagine.

Departamentul Cultural organizeaza periodic conferinte, mese rotunde, seri literare si de doua ori pe an traditionalul ciclu de conferinte reunite sub genericul “Zilele Ortodoxiei” la care sunt invitati mari duhovnici si parinti profesori sau personalitati culturale romanesti.

Departamentul Catehetic si de Misiune duce in randul tinerilor din scoli si licee mesajul Bisericii noastre si invataturile acesteia prin organizarea de intalniri la orele de dirigentie, prin lansarea unor cursuri pe tema religioasa si chiar prin infiintarea unor mici cercuri de religie.

La fiecare sfarsit de saptamana A.S.C.O.R. – istii se intalnesc pentru momente de rugaciune si agape fratesti urmate de momente muzicale. Nu lipsesc pelerinajele pe la diverse manastiri si excursii la alte obiective culturale si turistice.

Asistenta Sociala prezinta o alta latura importanta prin care A.S.C.O.R Sibiu realizeaza vizite saptamanale la Centrul de Plasament de pe Str. Hegel, Aziulul de batrani de pe Str. Azilului, Sectia de Oncologie a Spitalului Judetean, unde copii, batrani si bolnavi primesc sfaturi, incurajare si mangaiere.

Departamentul “Ora et Labora” coordoneaza atelierul de pictura bisericeasca precum si activitatea de confectionare a icoanelor aplicate.

Departamentul de Imagine : site-ul scociației, realizarea și împărțirea de afișe, fluturași cu acțiunile asociației, reclamă, relația cu mass-media.

Citind aceste randuri, cu siguranta ati constatat gama diversificata de activitati specifice pe care o propune A.S.C.O.R. – ul oricarui tanar ortodox dornic de a realiza ceva pentru aproapele sau si implicit pentru sine. Se pot face si mai multe si mai frumoase doar cu sprijinul vostru. Pentru cei interesati A.S.C.O.R. – ul va sta la dispozotie.

Adresa A.S.C.O.R. Sibiu: Str. Mitropoliei, Nr. 20. 

E-mail:  ascor_sb@yahoo.com

https://www.facebook.com/Ascor-Sibiu