Activități

Prăznuirea unor sărbători precum: Cuvioşii Mărturisitori: Visarion, Sofronie Sfântul Mucenic Oprea, Sfinţii preoţi mărturisitori Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel. Întrucât este vorba de Sfinţi Români îi sărbătorim prin prezenţa la vecernie imbrăcaţi în costume tradiţionale şi înalţarea unor cântări patriotice. La  fel este prăznuită şi ziua de 1 Decembrie doar că atunci studenţii merg în Sfântul Gheorge, Jud. Braşov şi vor cânta cantece  patriotice alaturi de ceilalţi studenţi ascor-işti prezenţi de la alte filiale din ţară.

Colinda: o tradiţie a acestei facultăţi este mersul la colindat. În cadrul acestei activităţi se adună cei mai mulţi studenţi atât ai Facultăţii de Teologie cât şi de la alte facultăţi. În cadrul acestei activitaţi studenţii învaţă cat mai multe colinde pentru ca apoi sa poate aduce un strop de bucurie in sufletul celor care ii aud. În primul rând sunt colindaţi cei din instituţii precum cămine, orfelinate sau Spitalul Judeţean- mai ales secţia de  oncologie (împreună cu cei din Ascociaţia ONKOS).Anul acesta am colindat şi în cadrul unui concert umanitar la Sala Thalia şi apoi am fost invitaţi la un concert de colinde din Piaţa Mare. Tot în cadrul acestei activităţi vor fi vizitaţi profesorii şi colegii.


Am participat la hramul  Bisericii din Ilimbav “ Sfantul Nicolae” in data de 6 decembrie 2011. Au fost prezenti 20 participanti imbracati in port popular.

Am participat la Sfanta Liturghie in Ciumbrud, judetul Alba si am sustinut colinde specifice Sfintelor Sarbatori de iarna in ziua de 18 decembrie 2011 unde  ne-a primit cu mare bucurie parintele Ioan  Filimon. Am fost prezenti in numar  de peste 20 participanti.

Am avut ocazia sa vizitam tot in data de 18 decembrie 2011 si  Biserica „Rapa Robilor”de la Aiud, unde parintele Augustin Varvaruc ne-a povestit despre mucenicia celor care au marturisit cu viata proprie  pe Hristos in temnitele  de la Aiud, Targu-Ocna, Gherla, Pitesti, Fagaras,  etc. din perioada regimului comunist, precum si minunile traite de cei au venit si s-au inchinat Sfintelor Moaste a Cuviosilor Mucenici si Sfintilor Marturisitori ai Credintei ortodoxe.


Colindul social: acestă activitate constă în căutarea unor sponsori care să ne ajute să fim alături de famiile nevoiaşe Sibiu cumpărând pentru aceştia alimente si bucurându-i cu colinda. Unii dintre copii acestor familii ne-au transmis la rândul lor bucurie colindandu-ne şi ei. Aceasta actvitate s-a desfasurat cu precadere in perioada 19-23 decembrie 2011

Conferinţe: “ Cum te rogi aşa trăieşti, cum trăieşti aşa te rogi” susţinută de Părintele Vasile Vlad, profesor al Facultăţii de Teologie din Arad

“Să nu ne răzbunaţi” conferinta  susţinută de Monahul Moise Iorgovan ce a constat in vizionarea unui film privind marturii despre suferintele romanilor din basarabia in perioada regimului stalinist., precum si dezbaterea unor teme sensibile despre viata oamenilor din Basarabia.


Ziua Basarabiei: Anul acesta a fost a doua oară când am sărbătorit acestă zi, de această dată sub formă e simpoziom. Prima zi a sompoziomului (26 martie 2012) a constat în organizarea unor conferinte, iar cea de a doua zi( 27 martie2012),ziua Basarabiei a  fost celebrată printr-o seara de poezie şi cântec în colaborare cu actorii teatrului Radu Stanca din Sibiu intitulată “Reaprindeţi candela”.

 

Pelerinaj in mitropolia Olteniei: Am vizitat mai multe schituri si  mânăstiri în perioada 30 aprilie-1 mai 2012, si anume: Schitul Iezer, Schitul Pahomie, Mânăstirea Pătrunsa,Mânăstirea Govora,  Mânăstirea Hurezi, Mânăstirea Bistrita, Mânăstirea Arnota, Biserica dintr-un Lemn,  Mânăstirea Surupatele, Schitul Ostrov, Mânăstirea Cozia si  Mânăstirea Turnu. Au fost prezenti 19 participanti.

 

Ziua Copilului: Acestă zi este sărbătorită împreună cu cei din Asociaţia ProVita. Anul acesta a fost maifestată prin amplasarea unui stand de informare în ceea ce priveşte importanţa naşterii de prunci.


Evident au mai fost activitati de participare membrilor A.S.C.O.R. Sibiu  la Sfinte Liturghii si  Vecernii in  Bisericile din orasul Sibiu si zonele limitrofe.

Au mai avut loc saptamanal (în cadrul anului universitar 2011-2012) și  activitati cu caracter cultural la care fiecare membru ASCOR Sibiu a fost invitat si a avut ocazia sa prezinte o carte care l-a impresionat si  pe marginea caruia au  avut loc dezbateri intre membrii ASCOR participanti.


17 Decembrie

COLIND LA INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE SIBIU

Împreună cu Părintele Nicolae Latshescu, Inspector Social al Arhiepiscopiei Sibiului am ţinut un program de colinde angajaţilor instituţiei amintite şi le- am vestit Naşterea Celui Prea Bun, şi celor reţinuţi în arestul Poliţiei. Amintim că între Inspectoraul Judeţean de Poliţie Sibiu, Departamentul Social al Arhiepiscopiei Sibiului şi A.S.C.O.R. Sibiu există un parteneriat de colaborare.

16 Decembrie

ACŢIUNI DE COLIND SOCIAL

La invitaţia P.C. Părinte Nicolae Latchescu, Inspector Social, împreună cu studenţi ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, coordonaţi de Părintele Dr. Călin Sămărghiţan, A.S.C.O.R Sibiu, a colindat copiii CENTRULUI DE PLASAMENT ORLAT care au primit cadouri. În aceiaşi zi am vizitat şi copiii din CENTRUL DE PLASAMENT PENTRU COPII CU HANDICAP SEVER şi tinerii internaţi în CENTRUL DE BOLI INFECŢIOASE, instituţii situate pe Strada Transilvaniei, în Sibiu. Un alt grup de studenţi, membri A.S.C.O.R Sibiu, au participat în aceeaşi zi la serbarea de Moş Crăciun pe care au pregătit-o copiii din CENTRUL DE PLASAMENT TURNU ROŞU. Studenţii au sustinut un program de colinde şi s- au jucat cu cei mici.

15 Decembrie

Împreună cu membrii Asociaţiei PRO VITA Sibiu implicaţi în acţiunea „COLINDA SOCIALĂ şi cu studenţii Grupului Psaltic „SFÂNTUL ANDREI” l- am COLINDAT la reşedinţa Mitropolitană pe ÎNALTPREASFIINŢITUL DR. LAURENŢIU STREZA, Mitropolitul Ardealului şi Decan al Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu căruia i- am mulţumit pentru binecuvântarea şi sprijinul acordat activităţilor noastre. În aceeaşi zi, la invitaţia P.C. Pr.Prof.Dr. Vasile Mihoc, am susţinut un CONCERT DE COLINDE ÎN BISERICA PAROHIEI LAZARET II, credincioşilor prezenţi la Slujba Sfântului Maslu.

14 Decembrie

COLIND LA SPITALUL JUDEŢEAN SIBIU

La invitaţia Asociaţiei „ONKOS” Sibiu, un grup numeros de studenţi au colindat bolnavii de la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean care au primit daruri. Bucuria Crăciunului am împărtăşit- o şi celor internaţi în cadrul secţiilor Diabet şi Cardiologie I şi II. Spre seară am colindat studenţii cazaţi în Căminele Studenţeşti 1 şi 7 ale Universităţii „Lucian Blaga”, cărora le- am dăruit iconiţe şi le am urat „Sărbători Fericite” şi reuşită la examene.

13-15 Decembrie

ACŢIUNEA „COLINDA SOCIALĂ”

Acţiunea se desfăşoară în fiecare an şi este organizată de Asociaţia PRO VITA Sibiu, în colaborare cu A.S.C.O.R. Sibiu. Mitropolia Ardealului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu, a acordat o sumă de bani ca donaţie pentru pregătirea a peste 120 de pachete cu alimente de bază. 4 grupe de studenţi – colindători au adus bucuria Crăciunului în peste 100 de familii nevoiaşe din municipiul Sibiu şi din împrejurimi cărora li s- au împărţit pachetele cu alimente.

12 Decembrie

COLIND ȘI MISIUNE ÎN PAROHIA TĂLMACIU- COLONIE, Protopopiatul Avrig

Cu binecuvîntarea Înalt preasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu la invitația Pr. Paroh. Aurel Măcriș, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Spiridon am participat la Sfânta Liturghie în Capela ”Sfântul Vasile cel Mare” după care am oferit credincioșilor prezenți un concert de colinde tradiționale. Apoi împreună cu Pr. Paroh am colindat tot satul mergând de la casă la casă și împărțind oamenilor iconițe, pliante cu învățături de credință ortodoxă, dulciuri, fructe și cuvinte de alinare și îmbărbătare celor bolnavi și nevoiași.

10 Decembrie

COLIND LA AZILUL DE BĂTRÂNI DIN SIBIU

Un grup de aproximativ 40 de studenți membrii A.S.C.O.R Sibiu, au participat, mai întâi la slujba Sfântului Maslu care a avut loc la Biserica Azilului. După săvârșirea Sfintei Taine, am oferit credincioșilor prezenți un concert de colinde. A urmat vizitarea azilului unde am dăruit iconițe, fructe, dulciuri și câte un cuvânt de alinare celor 95 de persoane vârstnice aflate în instituție.

9 Decembrie

CONFERINȚA ”TINEREȚE ȘI VOCAȚIE”, susținută de Pr. Conf. Univ. Dr. CONSTANTIN NECULA

Au participat numeroși tineri de la liceele și facutățile din Sibiu. Părintele Necula a vorbit despre aspectul transcendent pe care îl implică noțiunea de vocație și, pe de altă parte despre condiţiile sociale, condiţii, care de cele mai multe ori fac dificilă implinirea vocaţiei.

8 Decembrie

COLIND împreună cu beneficiarii DIAKONIEWEK

În Catedrala Mitropolitană, cei 15 beneficiari ai Centrului Ocupațional pentru Persoane cu Dizabilități, au fost invitați pentru ca împreună cu , membrii A.S.C.O.R Sibiu să-i colindăm pe credincioșii prezenți la slujba Sfântului Maslu. Colinda ne-a apropiat pe toți cei prezenți care, în final, ne-am unit glasurile dând slavă lui Dumnezeu. Tinerii beneficiari ai ai Centrului Ocupațional pentru Persoane cu Dizabilități, au primit daruri, apoi Pr. Cristian Dariciuc, coordonatorul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei, îndrumătorul lor spiritual a ținut o scurtă cuvântare.

6 Decembrie

PARTICIPAREA LA HRAMUL BISERICII din PAROHIA ILIMBAV, Protopopiatul Agnita

La invitație P.C.Pr. Paroh Viorel Pântea, membrii A.S.C.O.R Sibiu au participat la Sfânta Liturghie, dând răspunsurile la strană, după care am oferit credincioșilor un concert de colinde. După slujbă am participat la o procesiune, prilej cu care am interpretat cântece patriotice și colinde. Programul a continuat la Căminul Cultural, unde împreună cu sătenii și copiii de la grădiniță am interpretat colinde tradiționale specifice locului. În aceiași zi, împreună cu Pr. Viorel Pântea, parohul din Ilimbav, am colindat obștea monahală de la Mănăstirea Nocrich, aflată în apropiere.

5 Decembrie

CONCERT DE COLINDE ÎN CATEDRALA MITROPOLITANĂ

Cu binecuvântarea Înaltpreasființitului Părinte Mitropolit Laurențiu, în Ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, după vecernie , membrii A.S.C.O.R Sibiu, dimpreună cu Grupul Psaltic ”SFÂNTUL ANDREI”, am susținut un concert de colinde prin care am dorit să promovăm colindul bisericesc și cel tradițional românesc. La acest eveniment au participat credincioși de toate vârstele, Catedrala Mitropolitană fiind arhiplină.

2 Decembrie

A avut loc „ ZIUA PORŢILOR DESCHISE” la DIAKONIEWERK, Centrului Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi din Sibiu, situat pe Strada Mitropoliei, nr.28. A.S.C.O.R. Sibiu, a participat la acest eveniment. Ana Maria Palcu, coordonatoarea acestui centru a mulţumit studenţilor din A.S.C.O.R. pentru activităţile de voluntariat organizate pentru beneficiarii centrului.

30 Noiembrie – 1 Decembrie

MANIFESTĂRI ORGANIZATE CU OCAZIA ZILEI NAŢIONALE ÎN JUDEŢUL COVASNA

La invitaţia Ligii Cultural Creştine „Andrei Şaguna” din oraşul Sfântu Gheorghe, A.S.C.O.R. Sibiu, a participat şi în acest an la manifestările cultural – ştiinţifice şi civice dedicate Zilei Naţionale a României. Marţi, în ziua Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, am participat la manifestările cultural- religioase organizate în parohia Zagon.

În aceiaşi zi, în municipiul Sfântul Gheorghe, la Muzeul Spiritualităţii Româneşti a avut loc o Seară Românească şi lansare de carte. A.S.C.O.R. Sibiu a participat la acest eveniment cu un program de poezii, colinde şi cântece patriotice.

Miercuri, 1 Decembrie am luat parte la Te-Deum-ul oficiat în Catedrala Ortodoxă din Sfântul Gheorghe şi apoi la „Marşul Unirii”. În cadrul programului oficial din Piaţa „Mihai Viteazul” am susţinut un concert de colinde, cântece patriotice şi un recital de poezie.

26-28 Noiembrie

Participarea la CONSFĂTUIREA NAŢIONALĂ A.S.C.O.R şi L.T.C.O.R. la BUCUREŞTI. Consfătuirea s- a desfăşurat cu Înalta Binecuvântare a Prefericitului Părinte Patriarh Daniel. Au participat 24 de filiale A.S.C.O.R. şi L.T.C.O.R. din ţară. Din program amintim CONFERINŢA organizată de A.S.C.O.R. Bucureşti în cadrul Simpozionului „Serile Filocalice 2010” avându-l ca invitat pe Pr. Gheorghe Holbea care a vorbit despre”UMANITATEA ABSTRACTĂ A IDEOLOGIILOR ŞI PERSOANA ÎN LUMINA ÎNVĂŢĂTURII CREŞTINE”.

25 Noiembrie

MANIFESTARE CULTURAL-RELIGIOASĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI

Sub genericul „UNITATE. SPIRITUALITATE. DĂINUIRE” , A.S.C.O.R. Sibiu, împreună cu Asociaţia Pro Basarabia şi Bucovina, filiala Sibiu şi Universitatea Lucian Blaga au organizat Manifestări religioase, artistice şi culturale, dedicate Zilei Naţionale care au avut loc la Catedrala Mitropolitană şi în Aula Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna”. Programul a început cu oficierea slujbei Parastasului pentru eroii naţionali după care au avut loc o serie de comunicări ştiinţifice şi discuţii. Invitaţi la aceste evenimente au fost Decanul Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu din Sibiu, Conf. Dr. Sorin Radu; Prep.  Dr. Tiberiu Costăchescu de la Facultatea de Jurnalism, Conf. Dr. Sebastian Moldovan de la Facultatea de Teologie, Lect. Dr. Pavel Moraru de la Facultatea de Ştiinţe Politice,  Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi preşedinte al  Asociaţiei Pro Basarabia şi Bucovina, filiala Sibiu. A.S.C.O.R. Sibiu şi Grupul Psaltic „SFÂNTUL ANDREI” al Catedralei  Mitropolitane, condus de Adrian Dobreanu, au susţinut câte un program de cântece religioase şi patriotice. Evenimentul a fost moderat de către Ciprian Onica, preşedintele A.S.C.O.R. Sibiu.

18 Noiembrie

PREZENTARE DIAKONIEWERK

În Sala Multimedia a Facultăţii de Teologie “Andrei Şaguna” a avut loc o prezentare a Centrului Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi Sibiu, de către Ana- Maria Palcu, coordonatoarea acestui centru.
Publicul vizat a fost reprezentat de studenţii înscrişi în A.S.C.O.R. Sibiu.
Centrul ocupaţional are ca misiune pedagogică şi strategică, îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi şi a familiilor acestora, aflate în dificultate.

15 Noiembrie

MASĂ ROTUNDĂ

În Sala 33 a Facultăţii de Teologie a avut loc masa rotundă cu tema:
„RISCURILE POSTULUI”
Invitaţi la acest eveniment au fost Conf.Univ. Dr. Sebastian Moldovan, Pr. Lect. Univ. Dr. Petru Pantiş, Pr. Asist. Dr. Vasile Bârzu şi Protos. Macarie Ţuţul, Mare Ecclesiarh al Catedralei Mitropolitane şi îndrumător A.S.C.O.R. Sibiu.
La discuţie au participat numeroşi studenţi şi elevi din Sibiu
CAMAPANIA EDUCAŢIONALĂ „VREAU SĂ AFLU PENTRU VIAŢĂ”
În această campanie s-au implicat şi membri A.S.C.O.R. Sibiu.
Această acţiune de durată a fost organizată de Asociaţia PRO VITA Sibiu. Ea presupune informarea şi formarea elevilor în spirit moral şi dezvoltarea unor atitudini sănătoase cu privire la influenţa mass- media asupara vieţii tinerilor cu privire la dragoste, sexualitate, procreaţie.
Coordonatorul campaniei este Doamna Prof. Cornelia Oprescu.
Parteneri: Părintele Cristian Dariciuc, coordonatorul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului şi Domnul Conf.Univ.Dr. Sebastian Moldovan.
Acţiunea s-a desfăşurat pe toată durata semestrului I universitar.

10 Noiembrie

VIZIONAREA FILMULUI „CĂINŢA”urmată de discuţii pe tema propusă de film.

5-7 Noiembrie

PELERINAJ LA MĂNĂSTIRI DIN NORDUL REPUBLICII MOLDOVA

ŞI UCRAINA

Evenimentul a fost organizat de către A.S.C.O.R. Brașov în colaborare cu A.S.C.O.R. Chișinău și cu tinerii creștini ortodocsi din Cernăuți.

La acest pelerinaj a participat și un grup de studenți, membri A.S.C.O.R Sibiu

26 Octombrie

SEARĂ ROMÂNEASCĂ la CATEDRALA EPISCOPALĂ

La invitaţia Asociaţiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, A.S.C.O.R. Sibiu a prezentat în Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”- Catedrala Episcopală un program de poezie, cântec religios şi patriotic în cadrul evenimentului intitulat „Seară Românească”.

25 Octombrie

VIZIONAREA FILMULUI- INTERVIU CU STAREȚUL TADEI DE LA VITOVNIȚAîn Sala Multimedia a Facultății de Teologie ”Andrei Şaguna” , Vizionarea a fost urmată de discuţii cu privire la învăţăturile marelui duhovnic sârb.

20-21 Octombrie

Sfinții care au aparat credința și neamul

Sărbătoarea Sfinților Ardeleni,așa cum este cunoscută ziua de cinstire a mărturisitorilor Visarion, Sofronie, Oprea Miclăuș, preoții Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel,a fost un adevărat praznic pentru credincioșii din Sibiu și din Mărginimea Sibiului. Slujbele religioase oficiate la Sibiu și la Săliște au fost încununate de momente artistice, procesiuni religioase și concerte de muzică religioasă și cântece patriotice.

icoana1

„Ei au apărat credinţa şi neamul”

Slujbele religioase oficiate la Sibiu şi la Sălişte au fost încununate de momente artistice, procesiuni religioase şi concerte de muzică religioasă şi cântece patriotice.

Studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, împreună cu membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România (ASCOR) filiala Sibiu, cu studenţi ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” şi cu elevi ai Colegiului Naţional „Octavian Goga”, membri ai Asociaţiei Tinerilor Sibieni, au organizat, la această sărbătoare, mai multe manifestări cu caracter religios şi culturale.

Astfel, tinerii ortodocşi au participat la slujbele Vecerniei şi Litiei oficiate miercuri, 20 octombrie, la Catedrala mitropolitană din Sibiu, de un sobor de preoţi şi diaconi condus de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. O mare parte dintre studenţi au îmbrăcat costumul popular şi au susţinut, la final, un recital de cântece naţionale. După slujba Litiei, PS Andrei Făgărăşanul a sfinţit o icoană pe sticlă a Sfinţilor Ardeleni, care a fost dăruită Bisericii „Înălţarea Domnului” şi „Sfântul Mucenic Oprea” din Sălişte, unde studenţii şi membrii ASCOR Sibiu au fost prezenţi ieri, 21 octombrie, în ziua sărbătorii, pentru a participa la Sfânta Liturghie.

imagine

asc3

asc1

Stâlpii Ortodoxiei în Ardeal

Cuvântul de învăţătură, de la finalul Vecerniei, a fost rostit de arhid. prof. dr. Ioan Ică jr, care a expus viaţa, martiriul şi importanţa acestor sfinţi din Mărginimea Sibiului pentru istoria Bisericii Ortodoxe din Ardeal. „Acum 300 de ani s-a ivit în Ardeal pericolul unei robiri mai subtile, mai perfide, care a încercat să le răpească românilor şi sufletul lor creştin ortodox şi să-i mute la Biserica stăpânitorilor. Pe lângă robia de atâtea secole, li s-a luat, pentru 60 de ani, şi episcopii şi preoţii, iar poporul a rămas fără îndrumători duhovniceşti. Românii ortodocşi n-au vrut să primească preoţii altei credinţe şi au înmormântat bătrânii fără preot, au botezat copii prin moaşe, iar slujbele religioase se oficiau clandestin, cu preoţi ortodocşi care acceptau să meargă peste munţi la Bucureşti sau la Iaşi pentru a fi hirotoniţi de episcopi ortodocşi români. Timp de peste 60 de ani, s-a încercat să li se smulgă românilor Biserica şi n-au reuşit acest lucru datorită mărturiei ortodoxe şi jertfelniciei acestor cinci bărbaţi pe care îi prăznuim. Dacă nu ne-am prăbuşit ca Ortodoxie şi ca neam, în Transilvania, este datorită mărturiei acestora. O parte dintre ei au plătit un preţ cumplit pentru această mărturie. Mergând de trei ori la Viena să ceară un episcop ortodox pentru Ardeal, sau să li se dea voie să meargă în Ţara Românească sau Moldova, ciobanul Oprea Miclăuş împreună cu cei doi preoţi au fost arestaţi de împărăteasa Maria Theresa şi puşi în cea mai cumplită temniţă a imperiului, la Kufstein, alături de ieromonahul Visarion Sarai. Acolo au stat peste 30 de ani”, a spus arhid. prof. dr. Ioan Ică jr.

După cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul a transmis mesajul şi binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Laurenţiu. A urmat un concert de muzică religioasă susţinut de corul „Ceadonia” al Casei de Cultură din Sibiu şi un program artistic susţinut de membrii ASCOR Sibiu, în cadrul căruia s-au intonat imnul naţional şi cântece naţionale.

201010-0533

simf

„Demnitate spirituală şi naţională”

Sărbătoarea Sfinţilor Ardeleni a continuat, la Sibiu, cu Sfânta Liturghie oficiată în ziua de prăznuire a sfinţilor, la Catedrala mitropolitană, de Înalt Preasfinţitul Mitropolit Laurenţiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Au participat studenţii Facultăţii de Teologie din Sibiu, studenţi ai Academiei Militare din oraş, dar şi un număr mare de credincioşi. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de arhid. prof. dr. Ioan Ică jr, care a vorbit credincioşilor despre sărbătoarea celor cinci mărturisitori ardeleni, despre viaţa şi faptele lor, adevărate pilde pentru orice creştin din zilele noastre.

La final, IPS Laurenţiu s-a adresat celor prezenţi şi a subliniat importanţa sărbătorii pentru întregul neam românesc. „Catedrala din Sibiu este altarul la care veşnic ne rugăm pentru cei ce au căzut pentru apărarea credinţei, cu atât mai mult pentru cei ce s-au jertfit în apropierea noastră, la Mărginimea Sibiului. Am pomenit astăzi pe cei doi preoţi, Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel şi pe Visarion Sarai, Sofronie de la Cioara şi pe Oprea Miclăuş din Sălişte. Este un moment de mare demnitate spirituală şi naţională, pentru că ei au apărat credinţa şi neamul şi sunt trecuţi în calendarul cinstirii, calendarul evlaviei şi al spiritualităţii româneşti. Le-am făcut astăzi pomenire şi i-am chemat pe studenţii teologi să participe la o oră de istorie trăită viu, prin Sfânta Liturghie”, a spus Mitropolitul Ardealului.

imaginee

1409222input_file1080438

sursa: Ziarul Lumina (22 octombrie 2010)

7-10 Octombrie

„Targul National de Carte si Revista Religioasa”, Sibiu, Editia a XI-a

Membrii A.S.C.O.R. Sibiu s-au implicat activ in desfasurarea manifestarilor organizate pe durata celor patru zile la Biblioteca Astra.

2 thoughts on “Activități

  1. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing concern with ur rss . Don?t know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting identical rss problem? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>