A.S.C.O.R http://www.ascorsibiu.ro Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români Filiala Sibiu Tue, 05 Sep 2017 03:20:34 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.1 http://www.ascorsibiu.ro/wp-content/uploads/2017/04/cropped-logo_ascor-1-32x32.png A.S.C.O.R http://www.ascorsibiu.ro 32 32 Intalnirea Internationala a Tinerilor Crestin Ortodocsi http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/intalnirea-internatilonala-a-tinerilor-crestin-ortodocsi/ http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/intalnirea-internatilonala-a-tinerilor-crestin-ortodocsi/#respond Tue, 05 Sep 2017 03:16:30 +0000 http://www.ascorsibiu.ro/?p=212 Cea de-a patra ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși din Întreaga Lumea a ajuns la final 4 septembrie, printr-o ceremonie organizata pe scena amplasată în fața catedralei mitropolitane din Iași, în cadrul ceremoniei   organizatorii ediției de anul acesta au  predat torța ITO 2018 către delegația Arhiepiscopiei Sibiului, organizatoarea ediției de anul viitor a celui mai mare eveniment dedicat tineretului ortodox.

In cele 4 zile de manifestări tinerii ortodocși au avut ocazia de a participa la un program cultural,artistic și religios desosebit.Aceștia au gasit răspunsurile la întrebarile lor legate de  tânarul în cautarea libertății, raspunsurile fiind date de pr,conf.dr Constantin Necula   în conferința ce a avut loc în cea dea a doua zi a evenimentului.

Printre cei 100 de reprezentanți ai Arhiepiscopei Sibiului, studenți și elevi, s-au numarat și membrii principalelor asociații de tineret ale arhiepiscopiei Sibiului, ASCOR Sibiu, Organizatia Tinerilor din Sibiu și asociația Studenți pentru Viață Sibiu.

 

]]>
http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/intalnirea-internatilonala-a-tinerilor-crestin-ortodocsi/feed/ 0
Înscrie-te http://www.ascorsibiu.ro/inscrie-te/inscrie-te/ http://www.ascorsibiu.ro/inscrie-te/inscrie-te/#respond Fri, 21 Apr 2017 21:19:47 +0000 http://www.ascorsibiu.ro/?p=193 Înscrie-te și descoperă
oportunitatea potrivită pentru tine!                         Devino membru al organizației și ajută la îmbunătățirea comunității studențești  din care faci parte.

Un singur clik si noi te vom contacta, completează formularul din link-ul de mai jos

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdS_vsQBy-lgxvCbDWYkd3IWgqLdRBsduuxHgq3aKEu0rrE6w/viewform

Sau contactează-ne la numărul de telefon  0769698166

]]>
http://www.ascorsibiu.ro/inscrie-te/inscrie-te/feed/ 0
Studenții sibieni, pregătiți pentru sărbătoarea Învierii http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/studentii-sibieni-pregatiti-pentru-sarbatoarea-invierii/ http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/studentii-sibieni-pregatiti-pentru-sarbatoarea-invierii/#respond Sat, 15 Apr 2017 11:43:56 +0000 http://www.ascorsibiu.ro/?p=144

Studenți din toate facultățile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, s-au adunat în fiecare cămin și au terminat primii pregătirile pentru marele praznic al Învierii Domnului. După ore întregi de muncă, au făcut cozonaci, plăcinte și tradiționalele ouă roșii, reușind să creeze o atmosferă de sărbătoare, de pace și liniște sufletească.

An de an, conducerea universității organizează acest eveniment, devenit deja o tradiție pentru studenții sibieni. Anul acesta, cu binecuvântarea pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, decanul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna”, câțiva studenți membrii ai ASCOR Sibiu, au conturat mai adânc atmosfera evenimentului, interpretând câteva cântări specifice Praznicului Învierii. Membrii ASCOR Sibiu, s-au arătat foarte încântați de acest invitație și de importanța pe care studenții universității o acordă pregătirilor pascale. „Ne copleșește un sentiment de încântare, să vedem că tinerii zilei de astăzi sunt tot mai aproape de Dumnezeu și conștientizează cât de importantă este prezența Lui în viețile noastre. Ne bucurăm și pentru faptul că în acest an conducerea universității ne-a invitat la acest eveniment, în speranța că vom reuși să aducem în sufletele studenților liniște și pace, așteptând împreună Marele Praznic al Învierii Domnului” a precizat Sergiu Hodaș, președintele ASCOR Sibiu.

Surprinși de acest eveniment și de amploarea lui, au fost studenții străini, care studiază la Sibiu cu burse ERASMUS. Majoritate fiind de origini occidentale, au luat pentru prima dată contact cu ceea ce însemnă pregătirile pentru Sfintele Paști. Curioși, mirați și încântați de tradițiile românești, dar mai cu seamă de semnificațiile acestora, studenții ne-au mărturisit că „ suntem fericiți să putem  lua parte la acest eveniment și că am aflat cât de importantă este pentru români această sărbătoare. Pe lângă mâncarea de excepție, cântecele dedicate aceste sărbători sunt fascinante.

Autor: Andreea ȘTEFAN

 

]]>
http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/studentii-sibieni-pregatiti-pentru-sarbatoarea-invierii/feed/ 0
Părintele Ciprian Negreanu a conferențian la Sibiu http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/parintele-ciprian-negreanu-a-conferentian-la-sibiu/ http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/parintele-ciprian-negreanu-a-conferentian-la-sibiu/#respond Sat, 08 Apr 2017 18:20:23 +0000 http://www.ascorsibiu.ro/?p=119 Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR), filiala Sibiu, a organizat marți, 4 aprilie, conferința cu titlul ,,Despărtirile unificatoare” care l-a avut invitat pe părintele Ciprian Negreanu, coordonatorul ASCOR Cluj-Napoca și duhovnicul studenților din Complexul studențesc Hașdeu din Cluj-Napoca. Conferința a fost organizată în parteneriat cu ASCOR Cluj-Napoca, cu sprijinul Departamentului pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

În deschiderea conferinței, vicepreședinta ASCOR Sibiu, Andreea Ștefan, l-a prezentat publicului pe oaqspetele de la Cluj.

,,Părintele Ciprian este  me­reu pus pe treabă, mereu ocupat să intin­dă o mană de ajutor. Dar întotdeauna stă­pânit, delicat, atent la ce i se spune și la ce spune. Și cred că felul său de a fi nu ține atât de tempe­rament sau de exercițiu, cât de dragostea pentru oameni și pentru Dumne­zeu”, a subliniat Andreea Ștefan.

Despărțirile din creație și planul divin

În cadrul conferinței, părintele Ciprian Negreanu, a prezentat și a explicat participanților tema aleasă pentru această întâlnire cu tinerii sibieni. Părintele Negreanu a pornit de la textul Facerii, unde cele create de Dumnezeu au fost despărțite pentru a da frumusețe și unicitate creației și a da unitate, armonie și binecuvântare pe pământ.

„Dacă deschidem Sfânta Scriptură, încă de la primele pagini vedem cum Dumnezeu desparte lumina de întuneric și a numit lumina zi și întunericul noapte. După verbul «a face», al doilea verb folosit imediat și la fel de des în aceste pasaje scripturistice este «a despărți». Cu cât înaintează versetele Facerii, cu atât verbul «a despărți» este întâlnit mai mult. A despărțit Dumnezeu apa de uscat, vegetația de pământ și a poruncit ca cele create să se înmulțească, adică să se despartă din ele alte animale, păsări sau plante. Toate au culminat când Dumnezeu l-a făcut pe om, bărbat și femeie. Toate aceste despărțiri oferă o mare frumusețe creației, pentru că ce-ar însemna pământul fără vegetație sau invers? Și-ar pierde frumusețea amândouă. Țin una de alta, sunt unite una cu alta. Toate aceste despărțiri n-au fost făcute ca despărțirile făcute de diavol, care desparte spre pieire, moarte, distrugere. Toate aceste despărțiri făcute de Dumnezeu au născut frumusețe, bunătate și El Însuși a spus la final despre creație că «sunt bune toate» și nu ne îndoim de cuvântul lui Dumnezeu”, a subliniat părintele Negreanu.

La finalul conferinței, părintele Ciprian Negreanu a răspuns la intrebările adresate de tineri și și-a exprimat bucuria de a conferenția din nou în Sibiu. Părintele Ciprian Negreanu a conferențiat acum pentru a două oară la Sibiu, prima dată fiind în anul 2014.

Autor: Sergiu Hodaș

]]>
http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/parintele-ciprian-negreanu-a-conferentian-la-sibiu/feed/ 0
Seara de dialoguri Studențești http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/seara-de-dialoguri-studentesti/ http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/seara-de-dialoguri-studentesti/#respond Thu, 30 Mar 2017 22:44:51 +0000 http://www.ascorsibiu.ro/?p=112 Luni 27 martie, medicul psihiatru Andrei Pătrâncă, a susținut un atelier de dialoguri studențești. având drept temă ,, calea spre autenticitate”.Medicul sibian a oferit explicații legate de ercepția psihologică a autenticității și modul în care putem fi autentici.

]]>
http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/seara-de-dialoguri-studentesti/feed/ 0
Viața, un dar neprețuit!! http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/viata-un-dar-nepretuit/ http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/viata-un-dar-nepretuit/#respond Wed, 22 Mar 2017 21:27:50 +0000 http://www.ascorsibiu.ro/?p=109 Despre viață!

Un clip cat o mie de cuvinte, despre ce este viața pentru noi toți, oamenii cotidineni ai acestor vremuri.

]]>
http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/viata-un-dar-nepretuit/feed/ 0
Invitație la evenimentul ,,Discuții la un ceai” http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/invitatie-la-evenimentul-discutii-la-un-ceai/ http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/invitatie-la-evenimentul-discutii-la-un-ceai/#respond Mon, 06 Mar 2017 21:09:49 +0000 http://www.ascorsibiu.ro/?p=65 Dragi prieteni,
vă invităm să luați parte la întâlnirea studențească intitulată Discuții la un ceai – Despre binele de zi cu zi, miercuri, 8 martie 2017, ora 18:00, la Librăria Habitus, Piața Mică, Sibiu.
Întâlnirea va avea un caracter non-formal, de discuție liberă pe tema propusă.
Participanții vor putea servi un ceai/cappuccino din partea comunității parohiale Sibiu – Cibin II (pr. Vasile Dariciuc).
Întâlnirea este destinată studenților și va fi moderată de Alexandru Dădîrlat (Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului).
Vă așteptăm cu drag!
  • Intrare gratuită
]]>
http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/invitatie-la-evenimentul-discutii-la-un-ceai/feed/ 0
Proiecte http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/proiecte/ http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/proiecte/#respond Mon, 06 Mar 2017 12:08:08 +0000 http://www.ascorsibiu.ro/?p=149

Cărțile care ne-au făcut oameni

Un proiect care se doreste a împărtăși experiența literară, povestind ce cărți ne-au inspirat în viață și ce am recomanda tinerilor ca și noi să citeasca.

Activități sportive

Studentul Sibian Ediția a I-a

 

]]>
http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/proiecte/feed/ 0
Întalnire naționala ASCOR http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/intalnire-nationala-ascor/ http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/intalnire-nationala-ascor/#respond Wed, 15 Feb 2017 21:04:14 +0000 http://www.ascorsibiu.ro/?p=62 Întâlnire națională ASCOR la sfârșit.
În perioada 11 – 14 februarie 2017, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români Constanța – „Sf. Ioan Casian”, cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a organizat Întâlnirea Consultativă a filialelor Asociației Studenților Creștin-Ortodocși România, cu tematica „ASCOR – Trecut, prezent și perspective”.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” – din localitatea Dorna Arini, jud. Suceava și s-a bucurat de prezența reprezentanților din 17 filiale ASCOR, din România și Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii s-a realizat o evaluare calitativă a activității filialelor ASCOR din țară și Republica Moldova, în vederea elaborării unui plan strategic de dezvoltare organizațională. Fiecare filială prezentă a avut un timp special acordat pentru prezentarea problemelor de la nivel local pe care acestea le au din punct de vedere administrativ, juridic și economic.

Totodată, prezentul eveniment și-a propus obținerea actualizării cadrului legal de organizare și desfășurare a activității ASCOR, prin actualizarea prezentului statut, lucru ce s-a și efectuat în ultimele două zile ale evenimentului, după ce reprezentanții filialelor au dezbătut ”Proiectul de Amendarea a STATUTului ASCOR”, propus de ASCOR Constanța, votându-se în unanimitate de către cele 17 filiale prezente propunerea de statut ce urmează a fi trimisă către Patriarhia Română și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în vederea primirii unui aviz favorabil pentru implementarea acestuia.

Următoarea întâlnire la nivel național se va desfășura în următoarele două luni, fiind organizată de una dintre filialele ASCOR, unde se va convoca o ședință extraordinară si se vor stabili completările statutului propus dezbaterii, respectiv normele procedurale ce ar putea ajuta la buna funcționare a filialelor și votarea statutului final al ASCOR.

În cadrul acestei consultări ASCOR și-a reafirmat sistemul de valori pe care își clădește activitatea misionară de propovăduire a dreptei credințe, a dragostei față de a aproapele și a educației ce are la bază legile morale.

În contextul actual, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români joacă un rol esențial în dezvoltarea spirituală, morală și religios-culturală a tinerilor din România, având la bază cei 3 piloni ai societății: credința, educația și familia.

]]>
http://www.ascorsibiu.ro/stiri-si-noutati/intalnire-nationala-ascor/feed/ 0